Majú vaši klienti auto poistené voči stretu so zverou?

652

Stret so zverou patrí medzi časté dopravné nehody a rozhodne to nie je nič príjemné. Niekedy stihne vodič zareagovať včas a zrážke zabráni, inokedy to možné nie je. Majú vaši klienti auto poistené voči stretu so zverou? Vedia presne, čo majú robiť, ak dôjde k zrážke?

Základom je prevencia

Pokiaľ chce váš klient riziko stretu so zverou minimalizovať, mal by v prvom rade jazdiť obozretne. Keď vidí značku „Pozor zver“, je potrebné brať ju vážne a jazdu tomu prispôsobiť. Tiež by nemal jazdiť tesne popri nepokosenej krajnici. Ak vidí prechádzať napríklad srnu, mal by myslieť na to, že je pravdepodobne súčasťou stáda a na ceste sa môžu v okamihu objaviť aj ďalšie zvieratá.

Pozor na prudké strhnutie volantu

Ak je už náraz neodvratný, mal by váš klient vedieť, že prudké strhnutie volantu nie je to najšťastnejšie riešenie. Je totiž preukázané, že čelný stret so zverou je bezpečnejší. Strhnutím volantu riskuje zrážku s protiidúcim autom, náraz do stromu alebo prevrátenie svojho auta.

Zachovať pokoj

Keď už ku zrážke so zvieraťom dôjde, klient by mal bezpečne zastaviť pri krajnici, zapnúť výstražné svetlá a umiestniť výstražný trojuholník na vhodnom mieste a dostatočnej vzdialenosti. Následne je povinný zavolať políciu, ktorá následne informuje poľovníkov. V žiadnom prípade by klient nemal odviezť zviera z miesta zrážky, inak riskuje obvinenie z pytliactva. Mal by si odfotiť vozidlo, zrazené zviera a z väčšej vzdialenosti aj celkovú situáciu po nehode. Samozrejme, nesmie zabudnúť nahlásiť stret so zvieraťom svojej poisťovni.

Nie každý si však na tento postup spomenie v stresovej situácii... 

S aplikáciou AutoMobil bude klient vždy vedieť, ako má postupovať 

Pre maximálne pohodlie na cestách si môže váš klient nainštalovať mobilnú aplikáciu AutoMobil. Ak si pri riešení nehody či zrážky so zverou nevie spomenúť na správny postup, v aplikácii má po ruke intuitívny návod, ako má postupovať tak, aby situáciu vyriešil bez zbytočných pochybení

Aplikácia je zdarma a voľne dostupná bez potreby registrácie pre Android aj iOS.

Klienti siete INSIA majú naviac v aplikácii aj priamy kontakt na svojho finančného sprostredkovateľa, takže ak sa niečo také stane, priamo z aplikácie ho môžu kontaktovať.

google-play-badge sk             app-store_sk

INSIA je jedna z najväčších nemultilevelových sietí poisťovacích a úverových maklérov. Kladieme veľký dôraz na vývoj najmodernejších najmodernejších online nástrojov, špeciálne navrhnutých pre potreby našich finančných sprostredkovateľov. 

Členom našej siete vytvárame bezkonkurenčné podmienky, vďaka ktorým sú vždy o krok pred konkurenciou. Táto komplexná podpora nezávislých maklérov je základným stavebným kameňom podnikateľskej filozofie značky INSIA.

Ste sprostredkovateľ poistenia a uvažujete o zmene svojho pôsobiska? 

POZRITE SI VIAC